Soft Adventure Tur Sri Lanka 13 netter / 14 dager

 • Avreisested
  Norge
   
 • Reisemål
  Sri Lanka
   
 • Varighet
  14 dager
   
 • Avreise fra
  01-09-2017
   
 • Avreise til
  30-11-2019
   
 • Overnatting
  Hotell
   
 • Transport
  Kun overnatting
   
 • Priseksempel fra 
  14.000,-
   

Denne rundreisen passer for deg som ønsker å oppleve både det kulturelle og det vakre landskapet og dyre-og plantelivet som finnes på Sri Lanka. Enkel men helt grei overnatting. 


Dag 1:
Ankomst Colombo. Ankomstservice og transport fra flyplassen til Negombo som ligger ca 8 km fra flyplassen. Bysightseeing i Colombo / Negombo på ettermiddagen. Negombo ligger langs kysten og var handelsby under den portugisiske og nederlandske herredømme på Sri Lanka. Her finner man derfor mange ruiner fra denne tiden. Negombo har et stort utvalg av hoteller og gjestehus, gode restauranter og puber, butikker og et bra utvalg av vannsportaktiviteter.

Sjekk inn på hotellet for middag og overnatting på Goldi Sands Hotel

Dag 2:
Tidlig morgen er det lagt inn et besøk på fiskemarkedet i Negombo som er det nest største fiskemarkedet på Sri Lanka. Lokalbefolkningen kaller det Lellama. Fisketorget ligger i nærheten av Old Dutch gate og er åpnet hver dag med unntak av søndager. Mange kommer hit kun for å kikke, kjøpe eller selge fisk fra lokale fiskere som bruker fargerike klær. Det er virkelig en opplevelse å komme hit og se de store mengdene med fisk som omsettes på fisketorget.

Deretter kjører dere videre til Dambulla .

Underveis er det lagt inn en båttur på Muthurajawela. Den nederlandske kanalen renner gjennom byen Muthurajawela og dere kjører gjennom våtmyr, mangroveskog og kan se mye av det rike fuglelivet som er på Sri Lanka i tillegg til krokodiller, aper, fisker, reptiler og andre små pattedyr. Båtturen tar ca 1 time og 30 minutter.  

Deretter besøker dere Golden Cave templene i Dambulla, som ble bygget av kong Walagambahu i det 1. århundre f.Kr. og som står på UNESCO sin verdensarvliste. Dette er den mest imponerende av Sri Lankas grottetempler. Golden Cave templene består av fem grotter som har over 2000 kvadratmeter med vegg- og takmalerier. Det inneholder over 150 bilder av Buddha, hvorav den største er den kolossale figur av Buddha skåret ut av stein som strekker seg over 14 meter.

Sjekk inn på hotellet for middag og overnatting på Kassapa Lions Rock
 
Dag 3
Etter frokost er det guidet omvisning på sykkel i Polonnaruwa, hvor det medivalske kongedømme hersket fra det 11. – 13. Århundre. I denne perioden hersket det etnisk harmoni mellom singaleserne og tamilene. Dette vitner de buddhistiske og hinduistiske templene om som ligger side om side, i tillegg til palasser og store grantittskulpturer.

Deretter er det elefantridning gjennom landsbyen Habarana. Dette er en veldig populær utflukt i dette området, og man rir gjennom det vakre landskapet i Habarana gjennom skog, langs innsjøer og små lokale landsbyer.
 
På ettermiddagen er det eksklusiv jeep safari i Minneriya nasjonalpark, hvor man kan oppleve «The Gathering». I den tørre sesongen (juli-september) når vannforsyningen begynner å avta, vil flere dyr samle seg i Minneriya Reservoaret hvor det er rikelig med gress og frodig. Her kan man da være vitne til at det møtes horder av elefanter (opptil 3-400) møtes for å drikke, spise eller bade.
Dette er muligens den mest spektakulære opplevelsen man kan få på Sri Lanka med tanke på dyrelivet!
Tilbake til hotellet for middag og overnatting på Kassapa Lions Rock
 
Dag 4:
Frokost på hotellet, deretter fottur til Sigiriya Rock, et 200 meter høy steinfestning, som står på UNESCOs verdensarvliste.  Sigiriya Rock ble bygget av kong Kasyapa ( 477-495 e.Kr.)
Deretter drar dere videre til Riverston .

Underveis besøker dere en krydderhage i Matale . Her kan man lære om de ulike variantene av krydder som brukes i Sri Lankas retter, hvor de er dyrket og hvordan man behandler dem. Her kan man også slappe av og nyte en gratis 20 minutter Ayurvedisk massasje.

Man kan også få en demonstrasjon på hvordan man lager Sri Lankesisk ris og curry, med smaksprøve!

Sjekk inn på hotellet for middag og overnatting på Sir John’s Bungalow

Dag 5:
Tidlig frokost på hotellet, deretter drar dere til Knuckles Mountain Range som dekker store deler av området rundt Kandy og Matale, og er atskilt fra Central Hills ved Mahaveli dalen i sør og øst, og Matale Valley til vest. Navnet stammer fra formen av en knyttneve.
Deretter går turen videre til Kandy.

Sjekk inn på hotellet for middag og overnatting på Hotel Topaz

Dag 6
Frokost på hotellet, deretter drar dere til Udawattakele.

Udawatta Kele Sanctuary , ofte stavet som Udawattakele , er et historisk skogsreservat som ligger i åsryggen til byen Kandy. Under tiden i Kandyan Rike ble Udawatta Kele kjent som " Uda Wasala Watta " på singalesisk  som betyr " hagen som ligger over det kongelige slott " . Helligdommen er kjent for sitt omfattende fugleliv. Reservatet inneholder også et stort utvalg av plantearter, spesielt lianer, busker og små trær. Det er flere store lianer, og mange små og mellomstore pattedyr, flere typer slanger og andre reptiler.

På ettermiddagen besøker dere Peradeniya Botanical Gardens, kjent for å være kanskje den vakreste hagen i Sør-Asia og er et herlig sted å tilbringe noen timer. Disse nydelige hagene ble først plantet for kong Kirthi Sri Rajasingha (1747 - 1780) og dekker ca 60 hektar ( 150 dekar) med trær, plen og blomstrende busker. Under britisk herredømme, ble den kongelige parken i 1821 en botanisk hage, og er i dag den største av Sri Lankas tre viktigste botaniske hager. Her finner man også eksotiske vekster som kaffe, te, muskat, gummi og cinchona (legemiddelet kinin ) - alle som senere er blitt veldig viktig for Sri Lankas økonomi.

Deretter tilbake til hotellet.

På kvelden er det lagt inn et besøk hos Buddhas hellige tann i ”the Temple and the tooth” og et lokalt danseshow.

Tilbake til hotellet for middag og overnatting på Hotel Topaz

Dag 7
Tidlig frokost, deretter White water rafting i Kelani River i Kithulgala. Her er det 5 store og 4 mindre stryk. Alle over 10 år kan være med og de har moderne raftingflåter og dykige instruktører. Distansen man rafter er ca 5 km.
Deretter går turen videre til Nuwara Eliya. Underveis besøker dere fossen St. Clair & Devon.

Veien til Hill country går gjennom teplantasjer. I Nuwara Eliya kan dere rusle rundt sammen med lokalbefolkningen og bare nyte de vakre severdighetene eller dra til en teplantasje og –fabrikk, og finne ut  hvordan teblader ender opp i en rykende varm kopp. Ikke glem å kjøpe med ta et par ferske tepakker på vei ut!

Sjekk inn på hotellet for middag og overnatting Galway Forest Lodge
 
Dag 8
Frokost på hotellet, deretter reiser dere til nasjonalparken Horton Plains og Worlds End, som ligger vakkert til rett ved Sri Lankas nesthøyeste og tredje nesthøyeste fjell - Kirigalpotta (2.395 moh) og Totapola (2.359 moh). Nasjonalparken ligger på et platå ca 2.000 m.o.h og består av enorme gressletter med tykk skog, knauser, fossefall og innsjøer. Platået ender på Verdens Ende, hvor det er et stup som faller nesten 880 meter rett ned. Her er det en guidet 9 km spasertur gjennom skog og gressletter til Verdens Ende der, på man på en klar dag kan se Det Indiske Hav, som ligger ca 50 km unna.

Retur tilbake til hotellet, hvor resten av dagen er til egen disposisjon. Middag og overnatting på hotellet Galway Forest Lodge.

Dag 9
Frokost på hotellet, deretter avreise til Buttala. Nyt en togtur gjennom vakkert landskap fra Nanu Oya til Ella.

Middagen denne dagen er enten en typisk tradisjonell Sri Lankesisk eller BBQ.

Overnatting på hotellet Wildescape.
 
Dag 10
Etter frokost er det besøk i en lokal landsby. Her besøker dere en lokal bondegård hvor dere får se hvordan de dyrker grønsaker. Elvebad i Menik River.

Deretter kjører dere videre til Yala. Innsjekk på Big Game safari teltleir.

På ettermiddagen kan dere nyte en eksklusiv privat jeep safari i Yala National Park, som er hjemmet til ville elefanter, villsvin, ville bøfler, leoparder, bjørner, hjort og krokodiller. Store flokker ulike fugler hører også hjemme i Yala.

Middag og overnatting i teltleiren Big Game Safari
 
Dag 11
Etter frokost på hotellet kjører dere videre til Ranna. Innsjekk på hotellet.

Litt utpå kvelden er det lagt inne et besøk til skilpaddeklekkeri på Rekawa. Til Rekawa kommer det skilpadder som legger egg. Området er beskyttet av Turtle Conservation Project siden 1996.
Besøkende overværer det rørende ritualet hvor skilpaddene legger eggene sine (når de også klekkes) om natten mellom 19.00 og 03.00. Den beste tiden å se dette på er fra januar til juli når det gjennomsnittlig kommer 17 skilpadder om dagen på land ved Rekawa. (De kommer i mindre antall i løpet av resten av året.) Av de sju artene av havskilpadder i verden, hekker 5 ulike arter på Rekawa og de ​​fleste av disse er grønne skilpadder.

Overnatting på hotellet Ranna 212
 
Dag 12
Frokost på hotellet, deretter reise dere videre til den gamle fortbyen Galle. Her besøker dere Galle Fort som ble bygget av portugiserne på 1500-tallet og overtatt av nederlenderne på 1600-tallet. På denne tiden var Galle den viktigste havnen på Sri Lanka og sentrum for handel blant persere, arabere, grekere, romere, malayer og indere.

Galle Fort er en ev de best bevarte festingene fra 1600-tallet og ligger på UNESCOs verdensarvliste.  

Middag og overnatting på hotellet Long Beach
 
Dag 13
Etter frokost reiser dere til regnskogen Singharaja. Her finnes det leoparder og indiske elefanter, ulike fuglearter, sommerfugler, reptiler og amfiber for å nevne noen av dyreartene i Singharaja.

Deretter går turen videre til Bentota.

Underveis båttur på elva Madu som er en fantastisk måte å se noen av de hundrevis plante- og dyrearter som lever her, som f.eks apekatter som spiser frukt i trærne eller en fiskeørn som venter tålmodig på bredden. Det bor ca 250 familier på de 64 øyene som ligger i elva og i lagunen, og øyene er knyttet til fastlandet via en lang gangbro.  Hovednæringen hos de lokale innbyggerne er produksjon av kanel og rekefiske. Om man tar en tur hit på kvelden kan man se de lokale fiskerne i kanoer som tiltrekker seg skalldyr med lyset av laterner.

Sjekk inn på hotellet for middag og overnatting på hotellet Taprospa Footprint.
 
Dag 14
Frokost på hotellet deretter transport til flyplassen / strandopphold.

Pris: fra kr 12.700,- pr person i dobbeltrom

Rundreisen inkluderer:
 Overnatting i dobbeltrom på 3-stjerners hoteller, engelsktalende sjåfør / guide, A/C kjøretøy, frokost på dag 1, deretter halvpensjon resten av dagene, inngangspenger til de nevnte attraksjoner / severdigheter.

Flyreisen kommer i tillegg.

Prisen gjelder per person i dobbeltrom.
Pristillegg enkelte datoer. Kontakt oss for eksakt pris på ønskede reisedatoer!