Safari i Kenya og badeferie på Pemba

 • Avreisested
  Norge
   
 • Reisemål
  Kenya
   
 • Varighet
  13 dager
   
 • Avreise fra
  01-07-2019
   
 • Avreise til
  14-02-2020
   
 • Overnatting
  Lodge
   
 • Transport
  Kun overnatting
   
 • Priseksempel fra 
  61.000,-
   
Vi har kunnskapen og skreddersyr kombinasjonsreiser etter deres egne ønsker. På denne reisen får dere oppleve et det rike dyrelivet i Mara Naboisho Conservancy i Kenya, det livlige folkelivet i Stone Town på Zanzibar før dere avslutter med avslapping, sol og bad på den bortgjemte øya Pemba utenfor Zanzibar, hvor dere bor 1 natt i et undervannsrom!

Dag 1: Ankomst og Wilderness Camp
Ved ankomst Jomo Kanyatte Internation Airport blir dere møtt og kjørt til innenriksflyplassen Wilson Airport for å ta småfly til Masai Mara. Nyt det vakre landskapet mens dere flyr over høyfjellet i Kenya og Great Rift Valley.
Etter ca 45 min flyvning ankommer dere Mara Naboisho.

Ved ankomst blir dere møtt av vår lokale masai-guide som tar dere på deres første game drive på vei til campen i Mara Naboisho Conservancy.  Hold utkikk etter sebra, giraffer, gnu eller gaseller. 

Ved ankomst Wilderness Camp er det innsjekk og lunsj.
Wilderness Camp er en enkel, men svært komfortabel camp. Her får man oppleve safari, slik det pleide å være på Karen Blixens tid. Dere sover i telt som har skikkelige senger og bad med toalett, servant og dusj.

På ettermiddagen reiser dere ut på den første ordentlige jeepsafari i en av våre åpne biler. Her finnes alle ”Big Five”: elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard i tillegg til en mengde andre ville dyr.

Tilbake i campen blir dere før middag inviterert til leirbålet for en prat med masaiene – og en aperitiff for de som ønsker.

Middag serveres i spiseteltet, og deretter er det mulig å ta noe å drikke og sette seg under den mektige, afrikanske stjernehimmelen før man trekker seg tilbake til teltet sitt for den første natten på savannen.
Kommer dere til å høre et løvebrøl i løpet av natten?

Dag 2: Wilderness Camp
Våkn opp tidlig i teltet ditt til den uslåelige utsikten over savannen, og start dagen med en jeepsafari. Vi er tilbake i campen til frokost.

På formiddagen: nyt dyrelivet som utspiller seg ved campen eller slapp av med en god bok, før lunsj serveres.

På ettermiddagen kan dere reise på en ny jeepsafari sammen med guiden.

Middag inntas i vårt spisetelt. Kvelden kan gjerne avrundes rundt leirbålet med oppsummering av inntrykk og historiefortelling.

Dag 3: Eagle View
Etter morgen-te eller kaffe, gjør vi klar for utsjekk og dere begir dere til fots over savannen i retning Eagle View, en tur som vil ta ca 2 timer. Transport kan også skje som jeepsafari om ønskelig.

På formiddagen, nyt stillheten og dyrelivet fra din egen terrasse eller i loungen – med uslåelig utsikt ned til vannhullet – før lunsj serveres.

Eagle View er en mer moderne camp enn Wilderness. Teltene er bygget på forhøyede plattinger og har bad med WC, servant og dusj.

På ettermiddagen er det ettermiddagssafari eller nattsafari for de som ønsker.

Middag inntas i campens spisesal.

Dag 4: Leopard Hill 
Etter frokost kjører dere med games drives underveis Leopard Hill som er Basecamp Explorers nyeste camp. Teltene her er også bygget på forhøyede plattinger, i samme stil som Eagle View. Campen ligger nærmere dyrenes vannforsyninger enn noen andre camper i hele Masai Mara. Det er mulig å åpne taket på alle teltene på Leopard Hill. Så når mørket og natten senker seg kan du legge deg bakover senga og nyte den afrikanske stjernehimmelen, mens lydene fra savannen dysser deg i søvn.
 
Dere ankommer så Leopard Hill midt på dagen, og det blir servert lunsj i loungeteltet med utsikt utover savannen og det mystiske fikentreet. Det gigantiske fikentreet som omkranser campen ble delt i to av lynet på 1950-tallet. Morgenstemningen i campen er eventyrlig, med silhuetten av det helt spesielle fikentreet mot solen som står opp i øst og farger himmelen gul og rød. 

Etter lunsj kan dere nyte en avslappende massasje (pristillegg) mens du observerer dyrelivet fra plattingen rundt teltet ditt. 

Tilbake på campen blir middag servert der dere ønsker, og dere kan avslutte dagen med et glass vin ved deres eget private bål. Når dere er klar for å ta kvelden er det bare å rusle tilbake til teltet og sovne til lyden av den afrikanske villmarken.

Her er det også mulig med hesteridningsafari, luftballongsafari, bush meal og massasje mot pristillegg.

Dag 5: Siste dag på safari og avreise til Zanzibar
Stå opp ved daggry og bli med på en siste game drive eller en safari til fots i den delen av reservatet der motoriserte kjøretøyer er forbudt. Guiden fører dere ut på savannen på jakt etter Maras store jegere. Frokost tilbake på campen.
 
Alternativt kan dere starte dagen med en deilig yogatime eller en fantastisk utsikt og Maasai Mara fra en varmluftsballong (pristillegg). Flyt over de langstrakte Mara slettene, observer flora og fauna direkte fra tretoppene på en magisk ballong-tur. Området er et av de flotteste safari-områdene i Mara, med en ekstrem stor tetthet av dyr og ulike arter. Villmarksopplevelsen er garantert unik! På slutten av flyturen får dere en deilig champagnefrokost før dere blir fraktet tilbake til Leopard Hill før lunsj.

Nyt dyrelivet fra loungen før det er på tide å pakke sammen og si farvel. En siste game drive tar dere til Naboisho flystripe tidsnok for avgangen deres tilbake til Nairobi og Zanzibar for videre eventyr.

Ved ankomst flyplassen på Zanzibar blir dere møtt og kjørt til hotellet i Stone Town. 

Park Hyatt Zanzibar har en nydelig swahilisk arkitektur blandet med arabiske, persiske, indiske og europeiske elementer og har en majestetisk og sentral beliggenhet rett ved sjøen.

Hotellet har 67 rom. Overnatting 2 netter i park deluxe dobbeltrom som har balkong og sjøutsikt.

Dag 6: Park Hyatt Zanzibar
Frokost på hotellet. 

Dagen til egen disposisjon.

Stone Town er på UNESCO sin verdensarv liste og vel verdt et besøk. Her finnes lokale og travle markeder, koselige kafeer og restauranter. Guidet tur kan bookes eller går rundt på egenhånd. Ta gjerne ogsp en tur til Prison island for å besøke kjempeskilpaddene eller for å snorkle. 

Dag 7 - 13: Avreise Pemba og The Manta Resort
Frokost på hotellet i Stone Town og transport til flyplassen for å ta småfly til øya Pemba. Flyturen tar ca 30 minutter. 

Pemba tar imot ca 5.000 turister i året og hotellet Manta Resort ligger ved en nydelig strand helt nord på øya, med en fantastisk utsikt utover det indiske hav.  Med sine 17 rom og 1 undervannsrom er hotellet en bortgjemt perle det absolutt er verdt å utforske! Her handler det ikke om 5-stjerners luksus men stillhet, ekthet og nærheten til naturen. Om du i tillegg dykker, har du nok funnet ditt paradis!

Hotellet har restaurant og bar, suvenirbutikk, basseng, velværesenter, vaskeri, dykkesenter, utlån av kanoer.

Det er gratis WiFi i resepsjon / restaurantområdet.

Manta Resort er et all-inclusive hotell og det er inkludert 1 spabehandling per gjest per dag, gratis vask av klær i tillegg til alle måltider og drikke.

Overnatting 5 netter i seafront villa og 1 natt i undervannsrommet. 

Dag 13: Hjemreise
Frokost på hotellet før dere kjøres tilbake til flyplassen og tar først småfly tilbake til Zanzibar, og derfra setter kursen mot Norge.  

 

Prisen gjelder per person i dobbeltrom og det tas forbehold om ledig kapasitet i laveste prisklasse på fly på ønskede reisedatoer.

Prisen inkluderer: 
Flyreisen t/r Oslo - Nairobi - Zanzibar på økonomiklasse
Safariprogram som beskrevet i programmet: 
 • Transport og innenriksfly t/r Wilson Airport – Masai Mara
 • Overnatting:
  • 2 netter Wilderness Camp 
  • 1 natt Eagle View
  • 1 netter Leopard Hill 
 • Måltider:
  • frokost, lunsj og middag (ikke drikke)
  • Sundowner
  • Afternoon high tea på fig tree
  • Kaffe og te i teltet om ønskelig
  • Private dining på Leopard Hill
 • Safari aktiviteter:
  • Guidet walking safari
  • Morgen og ettermiddag / kveldssafari i 4x4 åpen land cruiser hver dag 
  • Sunrise / sunset yoga på Leopard Hill
Transport t/r flyplassen på Zanzibar
Overnatting Stone Town, Zanzibar
 • Park Hyatt Zanzibar: 
  • 2 netter park deluxe dobbeltrom
  • Måltider: frokost
Innenriksfly t/r Zanzibar – Pemba 
Transport t/r flyplassen på Pemba
Overnatting Pemba: ​
 • 5 netter i sea front villa på Manta Resort
 • 1 natt i undervannsrommet på Manta Resort: Måltider:
  • Frokost, lunsj og middag
  • Drikke
  • Klesvask
  • 1 spabehandling per person per dag